From Fedora Project Wiki
No edit summary
 
Line 11: Line 11:
== Ku mund ta gjej ndihmë? ==
== Ku mund gjej ndihmë? ==
[https://ask.fedoraproject.org/ AskFedora] eshte webfaqia ku cdo perdorues mund te kerkoj ndihme.
[https://ask.fedoraproject.org/ AskFedora] është webfaqja ku çdo përdorues mund të kerkojë ndihmë.

Latest revision as of 20:03, 11 April 2015

ÇFARË ËSHTË FEDORA?Fedora është sistem operativ me bazë Linux, një suitë programesh që i mundëson funksionimin kompjuterit. Sistemin operativ Fedora mund ta përdorni për zëvendësimin e, ose ta xhironi në krah të, një sistemi tjetër operativ, të tillë si Microsoft Windows™ ose Mac OS X™. Sistemi operativ Fedora është krejtësisht pa kosto, që ta shijoni dhe t'ua jepni edhe të tjerëve.

Projekti Fedora është emri i një bashkësie mbarëbotërore njerëzish që e duan, përdorin dhe krijojnë software të lirë. Duam të udhëheqim krijimin dhe përhapjen e kodit dhe lëndë së lirë duke punuar të tërë tok si një bashkësi. Fedora sponsorizohet nga Red Hat, mundësuesi më i besuar në botë për teknologji me burim të hapur. Red Hat-i investon te Fedora që të nxitet bashkëpunimi dhe inkubacioni i teknologjive risore në software-in e lirë.


Ku mund të gjej ndihmë?

AskFedora është webfaqja ku çdo përdorues mund të kerkojë ndihmë.