From Fedora Project Wiki

Revision as of 16:10, 8 November 2011 by Nippur (talk | contribs) (Created page with "{{autolang}} Het Fedora Project Wiki staat u snel toe als bewerker in te stappen. Echter, er kan een kleine leercurve ontstaan als u de wiki begint te gebruiken, en we hebben ee...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

Het Fedora Project Wiki staat u snel toe als bewerker in te stappen. Echter, er kan een kleine leercurve ontstaan als u de wiki begint te gebruiken, en we hebben een aantal richtlijnen die elke bewerker moet volgen. Deze pagina maakt u bekend met deze richtlijnen en geeft een aantal tips om u op weg te helpen.

Dit document is verdeeld in drie delen: toestemming krijgen om te bewerken, basis wiki bewerken en bewerken voor gevorderden.

Toestemming krijgen om te bewerken

Om te voorkomen dat kwaadwillende gebruikers het Fedora Project Wiki voor gek zet, hebben we toestemming om te bewerken enigzins beperkt. Om toestemming krijgen om te bewerken moet u een paar simpele stappen nemen. Iedereen kan echter toestemming krijgen om te bewerken.

  1. Maak uzelf eigen met de informatie op deze pagina en de pagina's waarnaar wordt gelinkt. De basisrichtlijnen die gevolgd moeten worden door de gehele wiki heen worden hier behandeld. Het niet volgen van deze richtlijnen heeft veel onnodig werk voor andere vrijwilligers tot gevolg en kan leiden tot het intrekken van uw edit-privileges.
  2. Completeer de Contributor License Agreement via het Fedora Account System. De CLA tekenen geeft het Fedora Project de mogelijkheid om uw bijdragen aan de wiki onder licentie te brengen van de Open Publication License 1.0. Zo wordt verzekerd dat uw bijdragen voor altijd vrijelijk door de gemeenschap kan worden gebruikt, aangepast en heruitgegeven, net als de Fedora distributie. Zie verder deze Legal sectie voor meer informatie. Volg de Engelse instructies op Infrastructure/AccountSystem/CLAHowTo.
Note.png
Indien u geïnteresseerd bent in meer algemene website onderhoud, of deel wilt nemen aan het Fedora Websites team, bekijk dan de Websites pagina.
Informatie over schrijven van nieuwe formele Fedora documentatie met gebruik van de wiki is beschikbaar op Writing Wiki Documentation.