From Fedora Project Wiki

< Fedora Project Wiki

Revision as of 21:38, 15 December 2013 by G1m (talk | contribs) (Created page with " == ÇFARË ËSHTË FEDORA? == ---- Fedora është sistem operativ me bazë Linux, një suitë programesh që i mundëson funksionimin kompjuterit. Sistemin operativ Fedora m...")
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)

== ÇFARË ËSHTË FEDORA?

==

Fedora është sistem operativ me bazë Linux, një suitë programesh që i mundëson funksionimin kompjuterit. Sistemin operativ Fedora mund ta përdorni për zëvendësimin e, ose ta xhironi në krah të, një sistemi tjetër operativ, të tillë si Microsoft Windows™ ose Mac OS X™. Sistemi operativ Fedora është krejtësisht pa kosto, që ta shijoni dhe t'ua jepni edhe të tjerëve.

Projekti Fedora është emri i një bashkësie mbarëbotërore njerëzish që e duan, përdorin dhe krijojnë software të lirë. Duam të udhëheqim krijimin dhe përhapjen e kodit dhe lëndë së lirë duke punuar të tërë tok si një bashkësi. Fedora sponsorizohet nga Red Hat, mundësuesi më i besuar në botë për teknologji me burim të hapur. Red Hat-i investon te Fedora që të nxitet bashkëpunimi dhe inkubacioni i teknologjive risore në software-in e lirë.