From Fedora Project Wiki

mNo edit summary
 
(10 intermediate revisions by one other user not shown)
Line 1: Line 1:
== Hapi 1: Gjej versionin English ne kete faqe ==
{{autolang}}
{{policy page}}


----
{{shortcut|FP:LANG}}
Anglishtja është gjuha bazë për Fedora Project wiki.(shiko [https://fedoraproject.org/wiki/FedoraProject:Translating#Handling_translations_without_an_English_version #Handling translations without an English version.])


Nëse ka tashmë një template gjuhë krye të kësaj faqe, kliko [edit] anën e djathtë kutisë gjuhës dhe filloni në hapin e 4, në të kundërtën, vazhdoni me hapin e 2.
== Hapi 1: Gjej versionin Anglisht të kësaj faqeje ==
Anglishtja është gjuha bazë për Fedora Project wiki. Kështu që duhet të ketë një version Anglisht faqes që ju po punoni.(Nëqoftëse nuk ka një version Anglisht faqes që ju po punoni, shiko [https://fedoraproject.org/wiki/FedoraProject:Translating#Handling_translations_without_an_English_version #Handling translations without an English version.])


'''
Nëse ka tashmë një template gjuhe në krye të kësaj faqe, kliko [edit] në anën e djathtë të kutisë së gjuhës dhe filloni në hapin e 4, në të kundërtën, vazhdoni me hapin e 2.
== Hapi 2: Shtoni gjuhen tek faqia English ==


'''
=== Realizimi i përkthimit pa një version në Anglisht ===
Ndryshoni faqen english ,ne krye te saj shtoni <nowiki>{{autolang}}</nowiki>:
Nëqoftëse faqja që ju krijoni nuk ka një version në Anglisht, krijo një faqe të re për versionin në Anglisht, shto {{template|autolang}} template siç shikohet, dhe më pas shto template {{template|needs english}}. Kjo do ti tregojë faqes nevojën për të pasur një përkthim në Anglisht si dhe të krijojë një faqe bazë.
--(UTC)<nowiki>{{autolang|base=yes}}</nowiki>


== '''Hapi 3: Krijo gjuhen per faqen''' ==
== Hapi 2: Shtoni template e gjuhës në faqen në gjuhën angleze ==
Editoni faqen në gjuhën angleze, dhe në krye të saj, shtoni template {{template|autolang}} :


<nowiki>{{autolang|bazë=Po}}</nowiki>


----
Pjesa <code>bazë=Po</code> është e ''kërkuar'' për faqen në gjuhën angleze. Ruani faqen.


== Hapi 3: Krijo template për gjuhën ==
Template {{template|autolang}} duhet të sigurojë një link për ju që të ndërtojë kutinë e gjuhës. Klikoje, dhe do të dalë një faqe e editueshme. ''Mos ndrysho asgjë në përmbajtje'' dhe ruaj faqen. Më pas kliko <nowiki>[edit]</nowiki> link në anën e djathtë të kutisë së gjuhës.


== '''Hapi 4: Shtoni gjuhën tuaj në faqe''' ==
== Hapi 4: Shtoni gjuhën tuaj te template ==
Në këtë pikë duhet të keni një kuti editimi të hapur me sintaksë template të ngjashme me këtë:


<nowiki>{{</nowiki>lang|sq|page=''Po''<nowiki>}}</nowiki>


----
Teksti ndërmjet <code>lang</code> dhe <code>page=</code> është lista e kodeve të gjuhëve. Vendos kodin e gjuhës që po përktheni në këtë listë.Përdor  '''[http://svn.wikimedia.org/viewvc/mediawiki/trunk/phase3/languages/Names.php?view=markup this list]''' për të përcaktuar kodin e duhur të gjuhës në MediaWiki.
Shkoni tek kutia edit , klikoni mbi te , pastaj do tju shfaqet dicka e ngjashme me kete
 
'''<nowiki>{{lang|en|page=Base page name}}</nowiki>'''
{{admon/note | Ju lutem ruani rendin alfabetik | Mbajeni listën e kodeve të gjuhës sipas rendit alfabetik sipas kodit. Përshembull kjo do të thotë që Gjermanishtja (de) duhet të jetë përpara Anglishtes (en). }}
Teksti ndemjet lang dhe page eshte kodi i gjuhes .Gjuha shqipe e ka sq ,Shembull: <nowiki>{{lang|sq|page=Fedora}}</nowiki> ,sapo shtuam gjuhen shqipe ne faqe.
 
== Hapi 5:Filloni faqe të re ==
Klikoni në linkun e kuq për gjuhën tuaj që të filloni faqe të re. Fut template <code><nowiki>{{autolang}}</nowiki></code> në fillim të faqes, kështu që lista e gjuhëve të jetë atje.
{{admon/caution|<nowiki>MOS përfshini "bazë=Po" në nënfaqe që nuk janë në Anglisht </nowiki>|<nowiki>Ji i sigurtë të MOS përfshish "bazë=Po" në template për nënfaqe që nuk janë në Anglisht.</nowiki>}}
 
== Zhvendosja e faqeve nga vendosja e mëparshme e perkthimit ==
Për faqe të perkthyera që nuk janë në vendin e duhur, ndiqni hapat 1-4 të mësipërme. Më pas, kopjoni titullin e faqes së re (psh: "Fedora Project Wiki/de"). Klikoni butonin “move” në krye të faqes së vjetër dhe kopjojeni emrin e ri të faqes në fushën “to new title”. Editoni faqen e re dhe shtoni në krye <code><nowiki>{{autolang}}</nowiki></code>.

Latest revision as of 17:49, 13 September 2015

Warning.png
This is a page that describes policies of the Fedora Project.
For policy pages, accuracy and clarity are important. You are encouraged to edit the wiki to improve it. If you have any substantive changes to make to this page, use the talk page to discuss the changes with other page maintainers. Do this before making the changes.
Shortcut:
FP:LANG

Hapi 1: Gjej versionin në Anglisht të kësaj faqeje

Anglishtja është gjuha bazë për Fedora Project wiki. Kështu që duhet të ketë një version në Anglisht të faqes që ju po punoni.(Nëqoftëse nuk ka një version në Anglisht të faqes që ju po punoni, shiko #Handling translations without an English version.)

Nëse ka tashmë një template gjuhe në krye të kësaj faqe, kliko [edit] në anën e djathtë të kutisë së gjuhës dhe filloni në hapin e 4, në të kundërtën, vazhdoni me hapin e 2.

Realizimi i përkthimit pa një version në Anglisht

Nëqoftëse faqja që ju krijoni nuk ka një version në Anglisht, krijo një faqe të re për versionin në Anglisht, shto {{autolang}} template siç shikohet, dhe më pas shto template {{needs english}}. Kjo do ti tregojë faqes nevojën për të pasur një përkthim në Anglisht si dhe të krijojë një faqe bazë.

Hapi 2: Shtoni template e gjuhës në faqen në gjuhën angleze

Editoni faqen në gjuhën angleze, dhe në krye të saj, shtoni template {{autolang}} :

{{autolang|bazë=Po}}

Pjesa bazë=Po është e kërkuar për faqen në gjuhën angleze. Ruani faqen.

Hapi 3: Krijo template për gjuhën

Template {{autolang}} duhet të sigurojë një link për ju që të ndërtojë kutinë e gjuhës. Klikoje, dhe do të dalë një faqe e editueshme. Mos ndrysho asgjë në përmbajtje dhe ruaj faqen. Më pas kliko [edit] link në anën e djathtë të kutisë së gjuhës.

Hapi 4: Shtoni gjuhën tuaj te template

Në këtë pikë duhet të keni një kuti editimi të hapur me sintaksë template të ngjashme me këtë:

{{lang|sq|page=Po}}

Teksti ndërmjet lang dhe page= është lista e kodeve të gjuhëve. Vendos kodin e gjuhës që po përktheni në këtë listë.Përdor this list për të përcaktuar kodin e duhur të gjuhës në MediaWiki.

Note.png
Ju lutem ruani rendin alfabetik
Mbajeni listën e kodeve të gjuhës sipas rendit alfabetik sipas kodit. Përshembull kjo do të thotë që Gjermanishtja (de) duhet të jetë përpara Anglishtes (en).

Hapi 5:Filloni faqe të re

Klikoni në linkun e kuq për gjuhën tuaj që të filloni faqe të re. Fut template {{autolang}} në fillim të faqes, kështu që lista e gjuhëve të jetë atje.

Stop (medium size).png
MOS përfshini "bazë=Po" në nënfaqe që nuk janë në Anglisht
Ji i sigurtë të MOS përfshish "bazë=Po" në template për nënfaqe që nuk janë në Anglisht.

Zhvendosja e faqeve nga vendosja e mëparshme e perkthimit

Për faqe të perkthyera që nuk janë në vendin e duhur, ndiqni hapat 1-4 të mësipërme. Më pas, kopjoni titullin e faqes së re (psh: "Fedora Project Wiki/de"). Klikoni butonin “move” në krye të faqes së vjetër dhe kopjojeni emrin e ri të faqes në fushën “to new title”. Editoni faqen e re dhe shtoni në krye {{autolang}}.