From Fedora Project Wiki


Bijdragen in het Infrastructure Project

Idea.png
Contributing roles
Dit zijn enkel suggesties over de bijdragen die je kunt leveren. "Only your imagination sets the limits".

Join OSDeveloper.png
OS Developer

Join WebDeveloper.png
Web Developer of Administrator

Over ons

Het Infrastructure Team bestaat uit toegewijde vrijwilligers en professionals die de servers managen, de tools en utilities bouwen, en nieuwe applicaties ontwerpen om Fedora-ontwikkeling een soepeler proces te maken. We zitten over de hele wereld en communiceren voornamelijk via IRC en e-mail.

Communicatie

Het Infrastructure Team coördineert hun activiteiten op verschillende manieren. Onze voornaamste methoden van communiceren zijn wekelijkse IRC bijeenkomsten, het IRC channel #fedora-admin op irc.freenode.net, en de mailinglist.

Bijeenkomsten

We komen wekelijks virtueel bij elkaar op channel #fedora-meeting elke Thursday om 19:00 UTC (let wel: UTC).

Zie de Meetings pagina voor details en historische archieven.

IRC

Je kan kern-leden en mensen die bijdragen vinden op irc.freenode.net op het #fedora-admin channel. (Hulp nodig?)

Mailing lijst

De mailing lijst voor het Fedora Infrastructure project is: infrastructure@lists.fedoraproject.org .

Draag bij tot Fedora Infrastructure

Fedora staat bekent vanwege het ontwikkelen en gebruiken van nieuwe technologieën. Het Infrastructuur Team helpt op een reguliere basis bij het bouwen van vele van deze technologieën. Wij zijn altijd geïnteresseerd in deze technologieën vanuit een academisch en theoretisch perspectief.

Als je er klaar voor bent om samen te werken met het Infrastructuur Team, weet dat wij wij opzoek zijn naar intelligente, toegewijde systeembeheerders en ontwikkelaars om onze systemen te helpen onderhouden en code te schrijven. Het Infrastructuur Team is een prima manier om iets terug te doen voor de gemeenschap! Dus waar wacht je op? Neem een kijkje op onze Getting Started Pagina!

Onze Architectuur

Een overzicht van onze technische Network Architecture is online beschikbaar. Heb je vragen of opbouwend commentaar over onze Network Architecture stuur dan een mailtje naar onze admin inbox, of kom langs op het #fedora-admin channel op irc.freenode.net.

Fedora Services

Het Fedora Infrastructuur Team ontwikkelt, rolt uit en onderhoudt verscheidene services voor het Fedora Project.

Wil je graag met ons werken aan een nieuw project en heb je bronnen nodig? Lees dan onze Request For Resources sectie.

Bedenk wel dat voor scripts en services die speciaal voor Fedora geschreven zijn, de licensing policy geldt en dat je voorkeur uit dien te gaan naar gebruik van GPL (v2) of LGPL (v2). Indien je een nieuwe versie van deze twee licenties of een andere licentie wilt, start dan een discussie tijdens onze regelmatig gehouden bijeenkomsten, via IRC of via de maillijst. De licensing policy pagina bevat details en antwoorden op regelmatig gestelde vragen, dus lees die eerst voordat je vragen gaat stellen.

Standaard Handelings Procedures

Ben je aan het werken aan een ticket en ben je vergeten welke commando's je ook al weer moet uitvoeren om een nieuw hosted project te starten? Of heb je gemerkt dat een service plat ligt en wil je analyseren wat er aan de hand is? De Category:Infrastructure SOPs pagina bevat instructies over veel voorkomende problemen en oplossingen en hoe je deze oplossingen kan implementeren.

Bugs en Verzoeken

Fedora Infrastructure Bugs en Requests worden gevolgd in een Trac instance. Meer informatie over toegang en gebruik van dit systeem kan worden gevonden op de Infrastructure Tickets Wiki Pagina.

Lees in ieder geval de CommonProblems pagina en de ReportProblem pagina voordat je een bug rapporteert of request (verzoek) indient. Dank voor je hulp!